15x de mooiste stadjes van Nederland  (2022)

Nederland heeft enorm veel te bieden; van grote shop-steden tot tulpenvelden en van waddeneilanden tot historische molens (die nog werken!). We hebben ook veel mooie kleinere steden die het bezoeken waard zijn. Door heel Nederland zijn sporen te vinden van honderden jaren geleden. Dit in de vorm van prachtige gebouwen, poorten, bunkers en natuurlijk in musea. In dit artikel vertellen wij je over 15 van dit soort mooie stadjes, die zeker het bezoeken waard zijn.

1. Orvelte, Drenthe

Orvelte is een monumentendorp in Drenthe dat ontstond tussen de 11e en de 13e eeuw. In dit dorp kun je de geschiedenis en het leven van de Drentse boeren ervaren. Het gezellige dorpje bevat zowel betaalde als gratis bezienswaardigheden. Waarbij de laatste bestaan uit onder andere het bezoek aan de Ijzertijdboerderij, de melkfabriek en museum brasserie Bier en Boek.

Orvelte is gelegen midden in Drenthe tussen Assen, Hoogeveen en Emmen. Het is makkelijk bereikbaar per auto en je kunt er ook met de bus komen.

2. Harlingen, Friesland

Harlingen aan Zee is een stadje helemaal in het noorden van Friesland. Al eeuwenlang is dit een bekende havenstad en er zijn hier in het centrum meer dan 600 monumenten te bezichtigen. Daarnaast biedt Harlingen uitzicht over de Waddenzee, welke op de Unesco werelderfgoed lijst staat, en biedt het toegang met de veerboot tot de Waddeneilanden. In Harlingen kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan gezellige winkeltjes, café’s, restaurants en zelfs galleries!

View this post on Instagram

#harlingen wie ist das Boot dahin gekommen😳?

(Video) Volledige documentaire: Captain Henk

A post shared by Regine Müller (@gerine2401) on

Harlingen is goed bereikbaar per auto en het openbaar vervoer. Het stadje heeft een eigen treinstation dus je hoeft niet eens ver te lopen of over te stappen op een bus. Overigens is het stadje wel ook gewoon met de bus bereikbaar.

3. Hindeloopen, Friesland

Hindeloopen is een typisch Fries stadje dat in 1225 haar stadsrechten kreeg. Het stadje ligt aan de route van de Elfstedentocht en dankt de enorme sfeer die het uitdraagt aan de authentieke, monumentale panden met hun karakteristieke geveltjes, likhuisjes en houten bruggetjes. Qua activiteiten hoef je hier niet stil te zitten, naast een rondje door de stad lopen kun je bijvoorbeeld naar het Eerste Friese Schaatsmuseum, de Chocolaterie, een fietstocht doen of heerlijk relaxen op een terrasje.

Hindeloopen is goed bereikbaar via het land en het water. Je kunt hier makkelijk komen met de auto, boot, bus en trein. Houd er in de zomer rekening mee dat Friesland wordt overspoeld door Duitse toeristen.

4. Elburg, Gelderland

Elburg is een van de vestingsteden die Nederland rijk is. Een bezoek aan dit stadje is een ware belevenis in de geschiedenis van Nederland als rijk handelsland. Bezoek wanneer je hier bent het Elburg Museum, dat zich bevind in een 15e eeuws vrouwenklooster. Andere musea die je hier kunt bezoeken zijn: museumsmederij ‘De Hoefhamer’, museum Sjoel Elburg, botterwerfmuseum ‘de Hellege’ en het Nationaal Orgelmuseum.

Ook Elburg is makkelijk te bereiken via water en via land. Je kunt hierheen met de boot, auto, of het openbaar vervoer. Het stadje heeft geen eigen treinstation dus je moet wel op Zwolle op de bus overstappen.

5. Appingedam, Groningen

Appingedam is een oud stadje gelegen in Groningen met historie die terug gaat naar voor de Middeleeuwen. Appingedam was door zijn strategisch gelegen plaats een belangrijke haven voor markthandel. Niet alleen door deze geschiedenis is Appingedam een bezoekje waard, maar ook door het bijzondere fenomeen van de hangende keukens.

View this post on Instagram

Leuk doorkijkje in een leuk plaatsje!🏘

A post shared by ❉ Dee neemt je mee ❉ (@dee.neemt.je.mee) on

Wellicht herken je al een trend in de mooie historische steden die we op onze lijst hebben staan; ook Appingedam is goed te bereiken via het water. Je kunt er tevens makkelijk komen met de auto, de stoptrein en de bus.

6. Thorn, Limburg

Thorn is een stadje gelegen in Limburg, vlakbij Roermond, waarvan de geschiedenis terug gaat tot de tiende eeuw. Maar dat is niet het meest bijzondere aan dit stadje. Waarom Thorn het bezoeken waard is, is omdat dit stadje geheel in het wit is. Het historisch centrum van het stadje geniet een beschermd stadsgezicht en je kunt hier heerlijk rondwandelen, een rondleiding nemen of relaxen in een gezellig cafétje.

Thorn is te bereiken met de bus of met de auto. Er is hier ook water aanwezig maar dit wordt meer gebruikt voor rondvaarten dan voor aanlegplaatsen voor de watersport.

7. Arcen, Limburg

Arcen is een oud vestingstadje dat ligt tussen de grens met Duitsland en de Maas. Het ligt midden in de natuur en biedt dus behalve monumenten en andere historische panden en verhalen, ook een perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Je vindt hier onder andere een oude tolpoort en het kanaal ‘de Fossa Eugeniana’ welke nooit is afgemaakt.

Arcen is te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Het stadje heeft geen treinstation dus je moet (wanneer je niet uit het zuiden van Limburg komt) op Nijmegen overstappen op de bus waar je anderhalf uur in moet zitten. Niet het meest ideale ritje dus om met het OV aan te doen.

8. Naarden, Noord-Holland

View this post on Instagram

ناردن در بین شهرهای قلعه ای دارای استحکامات تک و خاص است، علت این خاص بودن را می توان در پلان این شهر جست و جو نمود. در حقیقت ساختمان های این شهر داخل یک دایره ی بزرگ قرار گرفته اند که با فرم های نیزه ای شکل احاطه شده و در نهایت به یک خندق منتهی می گردد، این شکل به نام قلعه ی ستاره ای نیز معروف است. لازم به ذکر است که دیدهای هوایی به شهر بی نظیر هستند. ناردن به خاطر صنعت پارچه و قطعه ی موسیقی St. Mathews Passion از باخ شناخته شده است. علاوه بر اینها، موزه ی قلعه ی هلند Netherlands Fortress Museum نیز در این شهر میزبان گردشگران می باشد. Naarden is a city and former municipality in the Gooi region in the province of North Holland, Netherlands. It has been part of the new municipality of Gooise Meren since 2016. #tour #naardenvesting #tourist #tourism#city #travelphotography #travel #traveling #تور #هلند #هلندي #مسافرت #گشت #هلندی #جزیره

A post shared by Travel Destinations (@travel_destinations_4u) on

(Video) Nederlandse Young Kio maakte de beat van Old Town Road

Naarden wordt ook wel de parel van het Gooi genoemd en is een oude vestingstad. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot honderden jaren. Wanneer je het stadje van boven bekijkt heeft het de authentieke vorm van een vestingstad, met een stadsmuur en verschillende cirkels van water om de binnenstad te beschermen. Je kunt hier heerlijk shoppen, cultuur snuiven en natuurlijk relaxen in een van de luxe cafés of restaurants.

Naarden is makkelijk bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Het treinstation bevindt zich net buiten het historisch centrum en vanaf hier kun je of 20 minuten lopen of de bus pakken.

9. Monnickendam, Noord-Holland

Monnickendam kreeg haar stadsrechten in het jaar 1355 en is een stadje gelegen aan de Gouwzee. Het stadje is rijk aan historische gebouwen, typische geveltjes en watersport. De monumenten die je hier kun bezichtigen zijn: de Grote Kerk, de houten ophaalbrug en veel van de woonhuizen.

Monnickendam is als vanzelfsprekend goed per boot te bereiken maar ook per land. Je kunt hier komen met de auto of de bus.

10. Woudrichem, Noord-Brabant

Ook Woudrichem is een oude vestingstad van Nederland waar je tegenwoordig nog veel historische gebouwen kunt zien en kunt leren over de historie van ons land. Je kunt hier onder andere de Martinuskerk bezoeken, relaxen en eten in de Gevangenpport welke in de negentiende eeuw nog diende als gevangenis.

Woudrichem is met de auto makkelijk te bereiken. Je kunt er ook komen met het OV, namelijk met de bus, maar dat duurt natuurlijk wel een stuk langer. Je moet dan bijvoorbeeld op station Utrecht of Nijmegen al op de bus stappen.

11. Geertruidenberg, Noord-Brabant

Geertruidenberg is gelegen in het westen van Noord-Brabant, aan de Biesbosch. Je kunt een bezoek aan deze historische plek dus goed combineren met een uitje naar de natuur. Geertruidenberg kreeg in 1213 stadsrechten en was een belangrijk centrum voor de handel in de Middeleeuwen. Graven en edelen kwamen hier vaak bijeen. Bezienswaardigheden van de stad bestaan onder andere uit: Het Kruithuis, De Affuitloods, De Gulden Valck, De Oude Wacht, Vishal, het oude stadhuis, de waterpomp en andere vestingswerken.

Het stadje is het best bereikbaar met de auto of via het water. Je kunt er ook komen met het openbaar vervoer, namelijk met de bus, maar vanaf bijvoorbeeld Utrecht kost dit je al snel anderhalf uur.

12. Bergen op Zoom, Noord-Brabant

Tegen de grens van Zeeland aan ligt het historische stadje Bergen op Zoom. Ook hier kun je een bezoekje brengen aan de eeuwenoude Gevangenpoort, het monumentale Stadhuis en andere monumentale panden. De parel van de stad wordt stadspaleis het Markiezenhof genoemd. Dit is een voormalig woonpaleis dat ontstond tussen de jaren 1485 en 1520.

Bergen op Zoom is makkelijk met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Je kunt hier met de bus komen of de trein, het stadje heeft namelijk een eigen treinstation.

13. Oudewater, Utrecht

Oudewater is een stadje aan het water en in het groene hart van Utrecht, dat in de twaalfde eeuw is ontstaan. Ook dit stadje is een bezoekje waard wegen de prachtige monumentale panden en natuurlijk de gezellige terrasjes. Bezienswaardigheden zijn onder andere: De Waag, het Touwmuseum, de Grote Kerk, het oude Stadhuis en het borstbeeld van Swiebertje.

Oudewater is te bereiken met de boot, auto en bus.

14. Brielle, Zuid-Holland

De vestingstad Brielle geniet een rijke historie en heeft een belangrijke rol gespeeld in de bezetting door de Spanjaarden. Wallen en grachten zijn nog precies zoals vroeger en daarnaast staan er nog zo’n 400 monumenten in het stadje. Wil je naar Brielle, dan kun je het best gaan op 1 april. Dit is namelijk een feestdag waarop iedereen zich in oude kledij kleed om de bevrijding door de Geuzen te vieren.

Brielle is het best te bereiken met de auto of met de boot.

15. Domburg, Zeeland

Bijna in het uiterste puntje van het westen van Nederland is het stadje Domburg te vinden. Deze toeristische trekpleister is al een bekende badplaats sinds de Romeinse tijd. De lucht is schoon, de zee verfrissend en de restaurants overbevolkt en enorm gezellig. Je kunt in Domburg het historisch centrum van het stadje bekijken of je terugtrekken in de duinen, mogelijkheden genoeg!

Domburg is met het OV te bereiken maar we raden je aan om gewoon lekker de auto te pakken. Vanaf Utrecht duurt het namelijk al 3,5 uur om in Domburg te komen. De weg ernaartoe brengt je langs het mooie Zeeuwse landschap en is al een ervaring an sich!

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

  • 10 leuke stedentrips in Nederland
  • 5 tips voor een dagje uit met je moeder
  • 17 Hanzesteden die de moeite waard zijn om te bezichtigen

15x de mooiste stadjes van Nederland (1)

Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website

(Video) MIJN SCHOOL EXAMEN GALA 💥JOY BEAUTYNEZZ 💥

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Op een mooie dag is het ook een aanrader om de stad te verkennen aan de hand van de digitale stadswandeling, die je gewoon op je telefoon kunt downloaden.. Wandel over de vele bruggetjes en langs het water, maar leuker nog is het om een bootje te huren en zelfstandig een stukje te varen.. Voordat de Zuiderzee werd afgesloten door de Afsluitdijk, was dit één van de belangrijkste havens in de regio en werd hier elke dag heel wat verse vis aan land gebracht.. De Museumhaven ziet er nog precies zo uit als vroeger en in de nabijgelegen restaurantjes zie je uiteraard nog steeds de lekkerste visgerechten op de kaart staan.. Je kunt dan een rondje lopen door de groenstrook die rondom het stadje ligt en na afloop neerstrijken op één van de vele terrasjes in het centrum.. Tot de hoogtepunten worden De Waag en de Martinikerk gerekend, maar breng ook een bezoekje aan Streekmuseum de Roode Toren en Museumtuin ‘t Olde Ras.. Het dorpje Zaandijk ligt pal naast de Zaanse Schans en in de directe omgeving vind je een aaneenschakeling van iconische houten huisjes, molens en historische straatjes.. Zaandijk is daarmee één van de best bewaarde voorbeelden van de vroegere Zaanse bouwstijl, maar ook de oude korenmolen is een belangrijk monument.. Een bezoekje aan Zaandijk valt goed te combineren met een uitstapje naar de Zaanse Schans, waar je oude molens, een scheepswerf en een replica van de eerste Albert Heijn kan bezoeken.. Tijdens een wandeling door de historische straatjes wordt je omringd door oud-Hollandse huisjes met hun iconische gevels, en heb je even het idee dat je terug in de tijd bent gereisd.. Bourtange heeft daarnaast maar liefst zes musea waar je meer leert over de geschiedenis van het dorp en elk jaar wordt de geschiedenis met veel bombarie gevierd tijdens de fictieve Slag om Bourtange.. Desondanks is visserij nog steeds één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de bewoners en de haven vormt het kloppend hart van het dorp.. Het dorp was in de Gouden Eeuw een belangrijke haven voor de VOC en de vele statige panden herinneren aan die rijke historie.. Hier leer je meer over het Enkhuizen van vóór de Afsluitdijk en welke rol de Zuiderzee speelde in het dagelijks leven van de inwoners.

Bezoek een fotogeniek dorpje of stadje.. Uitgekeken in dit kleine stadje?. Dit was slechts een kleine selectie van mooie plaatsjes in Nederland, er zijn er namelijk nog veel meer!. Mooie plaatsjes die nog op mijn lijstje staan om te bezoeken zijn o.a.. Heb jij nog aanraders voor mooie stadjes of dorpjes in Nederland voor een dagje uit?

Huur een boot, ontdek de prachtige omgeving en meer aan bij een. van de restaurants op de route om even bij te komen.. Langs de boulevard van Zoutelande vind je niet. alleen het prachtige strand, maar ook een gezellig winkelcentrum en diverse. terrassen en strandtenten waar je geniet van een koud drankje op de warme. zomerdagen en een heerlijke warme chocolademelk als je in het najaar Zoutelande. bezoekt.. Bron foto In het zuidelijkste deel van Nederland ligt het dorpje Schin op Geul.. Wanneer je graag wat meer terrassen. en winkels hebt, dan ligt het aanzienlijk toeristischere Valkenburg op minder. dan 10 minuten rijden vanaf Schin op Geul.. Rondom Kalenberg vind je diverse dorpen die. ook een bezoekje waard zijn.

Naar een stad om cultuur te snuiven, te shoppen en lekker te eten en drinken?. In dit artikel deel ik 13x de leukste steden in Nederland voor een dagje weg en wat je er kunt doen.. De binnenstad is een plaatje om te zien, het is heel gezellig en je kunt er leuk winkelen en uit eten.. In dit artikel 25x eten en drinken in Rotterdam bij allerlei leuke food hotspots verspreid door de stad.. Den Haag is ook één van de leukste steden in Nederland voor een dagje weg.. Je vindt er cultuur, leuke winkeltjes (niet alleen maar grote ketens) en veel leuke plekken waar je als foodie terecht kunt.

Maar wil je een gezellig shopdagje naar een wat minder voor de hand liggende bestemming als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of een andere grote stad?. We tippen 15 dorpen en stadjes waar je niet alleen leuk kunt winkelen en eten, maar waar je ook nog eens cultuur en historie vindt.. Stap aan boord van een rondvaartboot of huur zelf een bootje en geniet van de prachtige omgeving.. In het centrum, waar je over eeuwenoude keitjesstoepen loopt, wisselen kleine winkels, restaurantjes en terrassen elkaar af en kun je je prima een dag vermaken.. Extra gezellig is het tijdens de vijfdaagse Zomer- en Winterfestivals en de Wielerronde van Ginneken.. Dat was voor de arme bevolking een ramp en om aan de belasting te ontkomen metselden ze veel ramen dicht en verfden de huizen helemaal wit zodat het niet meer opviel.. Kunstliefhebbers kunnen niet om Wijk bij Duurstede heen: de stad staat niet voor niets bekend als kunststad met vele galeries en ateliers en een poëzie en beeldenroute door het centrum.. Strijen heeft een gezellige dorpskern en Oud-Beijerland een langgerekte winkelstraat waar je, naast de bekende winkels, ook leuke boetiekjes vindt.. In en rond de haven kun je altijd wel een restaurant vinden om je trek te stillen.. En dat is niet onterecht als je kijkt naar de vele monumenten die je hier aantreft.. In deze Hanzestad kun je een biertje drinken in De Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland.. Dat doe je na je wandeling door het historisch centrum waarbij het Gildehof, de Mosterdfabriek en het stadhuis niet mogen ontbreken.. De Dorpsstraat op Vlieland staat bol van de winkels met inheemse snoepsoorten, stijlvolle kledingzaken en kleine shops waar je de mooiste ‘zee’-souvenirs kunt kopen.. Wat kunnen we daar nog aan toevoegen, behalve dat je, als je moe bent van het funshoppen, ook niet hoeft te zoeken naar een leuk restaurant of gezellige bar.. Toch is een dagje in deze groene stad zeker de moeite waard want je vind er een leuk en afwisselend winkelaanbod.

Lijkt het je nou leuk om toerist in eigen land te spelen en ook de dorpjes en kleine stadjes van het land te ontdekken?. Tussen 1738 en 1740 zijn deze windmolens gebouwd.. Maak een mooie wandeling langs de molens of verken de omgeving per fiets.. Hier bevind zich het monumentale kasteel uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de Hertogen van Geire.. Het stadje Naarden staat ook wel bekend als de “Parel van het Gooi”.. Net buiten dit stadje vindt je de prachtige natuur van het Naardermeer, het oudste natuurreservaat van Nederland.. Hier vindt u het Museum van Elburg en de VVV.

Hier vind je winkels, een groot terras waar je van de zon kunt genieten, lekkere restaurantjes en de typisch Brabantse gezelligheid.. Ooit was het een klein vorstendom met een eigen abdij en een klooster, en nu is het een populaire trekpleister voor toeristen geworden.. Veel is er doorheen de jaren nog niet veranderd: de abdij staat er nog steeds en alle huizen zijn wit, wat van Thorn een fotogenieke locatie maakt.. Zo kan je een kijkje nemen in een houtzagerij, een smederij, een klompenmakerij, een grutterswinkel, en in tal van ateliers en galerijen.. Oudewater kreeg in het begin van de 80-jarige oorlog immers het bezoek van de Spanjaarden, die er in 1575 ongeveer de helft van de bevolking hebben uitgemoord.. Historisch kwam de hoofdstad van de gelijknamige provincie natuurlijk altijd op de eerste plaats, maar ook Appingedam had destijds zeker veel belang in de regio.. Het is ook de laatste stad die de schaatsers van de Elfstedentocht op weg naar Leeuwarden tegenkomen.. De geschiedenis van de stad leer je kennen tijdens een wandeling over de verdedigingsmuren van Dokkum.. Het dorp zelf heeft eigenlijk niet veel meer te bieden, maar het is de perfecte uitvalsbasis om het nabijgelegen nationale park de Biesbosch te bezoeken.. In de beginjaren was dit dorp een boerennederzetting in de buurt van de rivier IJssel.

Dit werd het ‘Stadhuis op de Dam’ en was toentertijd het grootste niet-religieuze bouwwerk ter wereld welke een voor de 17 e eeuw astronomische 8,5 miljoen gulden gekost heeft.. Dit waarschijnlijk één van de bekendste stadhuizen van Nederland en bevindt zich midden op een plein, om zo de kans op een verwoestende stadsbrand te verminderen.. De vloer in de raadszaal en de grote klok zijn duidelijk van de hand van wiskundige meesterartiest M. C. Escher.. Rondom deze toren is in 1620 het stadhuis van Delft opgetrokken en is één van de meer bekendere voorbeelden van de Hollandse Renaissancestijl.. Het is dan ook één van de weinige stadhuizen die in de top 100 van de Rijksdienst voor Monumentenzorg.. Tijdens de bezetting van Nederland in de Tweede Wereldoorlog diende het als Nederlandse hoofdkantoor van de Wehrmacht, het Duitse Leger.

Nederland heeft tal van grote steden, maar Nederland heeft ook veel historische dorpjes.. We geven je een voorproefje van wat je in deze dorpjes kunt verwachten.. Bovendien zijn het ook 10 dorpjes waar je als Nederlander eigenlijk geweest moet zijn.. In dit dorp in Zuid-Holland staan namelijk de Kinderdijkse Molens, die het symbool voor Nederland zijn.. Het is ook een aanrader om een rondvaart te boeken langs de molens.. Een van de beste manieren om dit stadje te bewonderen is vanaf het water.. Leer meer over de lange geschiedenis van het stadje in het Museum Stad Appingedam.. Het was een belangrijk economisch centrum, met veel handel met de Oostzeelanden.. Diverse gebouwen zijn ingericht als museum, waar je meer leert over de geschiedenis en het leven in de vestingstad Bourtange.. Het hoogtepunt van Arcen zijn de Kasteeltuinen van Arcen die rond een 17de eeuws kasteel liggen, wat overigens ook toegankelijk is.. Steeds meer toeristen weten dit uniek plekje in Nederland te vinden.. De Afsluitdijk, het ontstaan van het IJsselmeer en de inpoldering hebben ertoe geleid dat het stadje nu aan het Veluwemeer en het Drontermeer ligt.. Hier vind je eveneens het Museum van Elburg.. Wandel door de kleine straatjes, bewonder de historische boerderijen en breng een bezoek aan de Sint-Michaëlskerk met het Abdijkerk Museum.

Overstromingen hebben in de loop van de tijd de fundamenten verzwakt, zodat de toren wat is gaan ‘leunen’.. Je kan de 167 trappen van de Blauwe toren op en dan zie je de schoonheid van dit middeleeuwse stadje het beste.. Ook fun: de Talmarkt, een feest in juli en de traditionele kerstmarkt, die als één van de mooiste van het land bekend staat.. De prachtige hotels en vakantievilla’s liggen vandaag nog steeds te blinken in het centrum van het stadje en aan het water.. En met het decor van de Alpen op de achtergrond, kan het niet meer misgaan.. Je kan er de Obermarkt bezoeken, waar je zal zien hoe rijk het stadje in het verleden was.. Het dorp ligt aan de rivier de Roer, niet ver van de grens met België.. Je kan ook naar het Zwarte Woud museum, gaan wandelen in de bossen en naar de Triberg watervallen, die zijn de hoogste van het land.. Opnieuw, als je op de Rijn vaart, dan zal je wel eens een stopje doen in Bacharach, dat beschouwd wordt als één van de mooiste stadjes aan de Rijn.. Het is de enige druif die in het relatief koude klimaat van de Moezel in de Noordelijke Rijnstreek kan groeien.. Vanuit de lucht heb je er eigenlijk het beste zicht op: je ziet dan de lichtgekleurde gebouwen met rode daken dicht opeen gepakt, de kasseistraatjes en de rivier de Lech die door het stadje stroomt.

Een leuke insider tip voor wie in de zomer Frankfurt bezoekt, is suppen op de Main.. Tip : Ga je deze zomer op stedentrip naar Frankfurt, check dan even de evenementenkalender van City Beach.. Tussen alle moderne kantoorgebouwen en wolkenkrabbers staat dit in barokke stijl gebouwde café dat een reconstructie is van een politiekantoor uit de 18 e eeuw dat sneuvelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.. In 1968 opende het opnieuw haar deuren en ook vandaag de dag ben je hier nog van harte welkom voor een hapje en een drankje tussen het winkelen door.. Leuk om te doen tijdens een zomerse citytrip in Frankfurt!. Het Goethe Huis (zijn geboortehuis) en het Goethe Museum behoren nu tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankfurt en zijn must-sees tijdens een stedentrip.. Tip : neem even een pauze van het winkelen bij een van de terrasjes op een boot op de Main

Videos

1. Ontdek de hotspots in Den Bosch | NS
(NS)
2. 10 Best Places to Visit in the Netherlands - Travel Video
(touropia)
3. THISPLAYS AD•VENTURES | OREO (CC)
(ThisPlays International)
4. #33 MET MATHEU NAAR DE BOWLINGBAAN 🎳 | JUNIOR SONGFESTIVAL 2019🇳🇱
(Junior Songfestival)
5. Roermond vol licht
(We Are Roermond)
6. Wilco en de leugendetector | Alles Kids | Afl. 3
(SBS6)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 08/04/2022

Views: 5640

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.